Menu

Sälj fler motiv – den nya prismodellen för marknadsplatsen

Sälj fler motiv – den nya prismodellen för marknadsplatsen

Från den 2 mars inför vi en ny prismodell för marknadsplatsen. Då får du en fast och rättvis ersättning för varje sålt motiv. På det sättet kan du sälja fler motiv framöver.

Med införandet av den nya ersättningsmodellen kommer det att finnas ett enhetligt motivpris för varje produkttyp. Du får till exempel en fast ersättning på 70 kr för varje såld premiumluvtröja och 30 kr för en standard-T-shirt i Sverige. Vi har även beräknat det optimala motivpriset för övriga produkter baserat på en detaljerad marknadsanalys för varje domän.

Vad är nytt?

För försäljning av motiv gäller följande från den 2 mars 2020:

  • På marknadsplatsen finns det ett fast motivpris för varje produkttyp per domän. Motivpriserna för alla produkter på marknadsplatsen hittar du i denna översikt.
  • I området Designa själv, där dina marknadsplatsmotiv också är tillgängliga, får du en schablonmässig ersättning på 30 kr per sålt motiv. Din ersättning är alltså oberoende av produkten, men kan variera mellan olika försäljningsländer.

Därmed blir våra priser mer transparenta och jämförbara. För kunderna blir det lättare framöver att hitta rätt i vårt stora utbud av produkttyper med hjälp av priset. Standard-T-shirten kommer alltid att vara billigare än den högkvalitativa premium-T-shirten. Marknadsplatsen blir mer överskådlig och våra kunder lägger mindre tid på att söka efter en passande produkt för dina motiv. Det stärker förtroendet för marknadsplatsen och ger på lång sikt nöjdare kunder, som shoppar mer och gärna kommer tillbaka. Det är alltså goda utsikter att din försäljning ökar tack vare de optimerade priserna.

Det här är dina fördelar

Med den nya ersättningsmodellen kommer du alltså att sälja mer. För detta behöver du inte göra mycket mer än att vara kreativ och ladda upp dina motiv. Resten sköter vi åt dig:

  • Med våra optimerade motivpriser för över 150 produkttyper är du rustad att möta konkurrensen i 18 länder på bästa sätt.
  • Med våra omfattande marknadsföringsåtgärder drar du nytta av det stora antalet besökare på vår marknadsplats.
  • Med många nya produkter kan nya kundgrupper hitta dig och dina motiv.

Nya produkter – nya målgrupper

Med den nya ersättningsmodellen kan viinföra nya produkttyper som inte var möjliga med den gamla modellen. I den gamla modellen bestämde du ett fast pris för varje motiv oberoende av produkttypen. På billiga produkter som muggar, knappar osv. ledde det ibland till orimligt höga försäljningspriser. Med den nya ersättningsmodellen undviker vi det.

Vi tar ett exempel: Eftersom ditt pandamotiv är så snyggt sätter du motivpriset på 9 euro. Ett enstaka klistermärke med detta motiv skulle nu kosta över 10 euro inklusive frakt. Oavsett hur snyggt det är skulle vår kund på grund av priset titta efter ett pandaklistermärke någon annanstans – och du förlorar kanske hela din kundvagn. Tillsammans med de nya motivpriserna kommer vi att utvidga vårt sortiment med nya och billiga produkter. På det sättet vinner vi nya kundgrupper och du säljer kanske inte bara pandaklistermärket, utan även den matchande muggen.

En ytterligare fördel med den nya ersättningsmodellen är den psykologiska prissättningen. Genom att vi underskrider vissa prisgränser kommer vi att nå särskilt priskänsliga kunder. Sådana erbjudanden kommer vi att göra reklam för intensivt med våra marknadsföringsåtgärder och på det sättet öka trafiken på våra marknadsplatser i de olika försäljningsländerna. Därigenom ökar dina försäljningschanser. Motivpriser som försäljningspriser kan variera på grund av olika köpkraft i de olika försäljningsländerna.

Vad händer med rabattkampanjerna?

Vi skapar regelbundet rabattkampanjer för att locka kunder till marknadsplatsen med särskilda incitament att handla – vare sig det är marknadsföring via sökmotorer eller rabattkoder som vi delar i sociala medier. Ett helt team tar hand om marknadsföringen av dina motiv och ser till att du får klirr i kassan.

Rabatten ”fraktfritt” betalar Spreadshirt helt ur egen ficka. Den påverkar inte din ersättning. För alla andra rabattkampanjer kommer du framöver att få stå för en del av kostnaderna. Om en kund löser in en rabattkod dras den av proportionellt från din och Spreadshirts ersättning.

Ett exempel: Vid en kampanj med 15 % rabatt minskas din ersättning med 15 %. Spreadshirt avstår också från 15 % av sina intäkter. Vid en fast kundrabatt räknas din andel om procentuellt till kundvagnens värde. Vi tar en värdecheck på 5 euro som exempel. Vid ett varuvärde på 50 euro minskas din ersättning med 10 % (5/50 euro). Vid ett varuvärde på 100 euro minskas din ersättning med 5 % (5/100 euro). Spreadshirts intäkter minskas naturligtvis i samma utsträckning.

Vad ändras för de externa marknadsplatserna?

De externa marknadsplatserna som Amazon och eBay är ytterligare försäljningskanaler utöver Spreadshirts marknadsplats och området Designa själv. Vi tar hand om urvalet, publiceringen, optimeringen och marknadsföringen av dina motiv. Eftersom vi måste räkna med extra marknadsföringskostnader och avgifter här har vi satt motivpriserna 15 % lägre för de externa marknadsplatserna jämfört med Spreadshirts marknadsplats. Hur höga motivpriserna är i detalj får du veta här.

Vad händer nu?

Med införandet av den nya ersättningsmodellen ändras även våra allmänna villkor. Vi har redan skickat de nya allmänna villkoren till dig via e-post. För att godkänna ändringarna behöver du inte göra något mer. Om du har ytterligare frågor om den nya ersättningsmodellen kan du först titta på dessa vanliga frågor eller i bloggen. Dessutom får du snabb hjälp i vårt forum.

Om du vill invända mot ändringarna av de allmänna villkoren skickar du e-post till opposition@spreadshirt.net. Observera: Vid en invändning kommer hela ditt konto att stängas. Återstående tillgodohavande betalar vi ut till dig följande månad till de bank- eller Paypal-uppgifter som du har angett.

Har vi inte besvarat dina frågor? Kontakta då vårt vänliga serviceteam direkt. Vi hjälper dig gärna.

2 comments Write a comment

Leave a Reply


*

I agree